Nu beschikbaar en verplicht: het biedlogboek

Per 1 januari 2023 is het gebruik van het digitale biedlogboek bij verkoop van een woning verplicht voor leden van de NVM, VBO en Vastgoedpro. Als NVM-makelaar leggen wij u graag uit wat dit voor u betekend en hoe wij dit voor u mogelijk maken.

Mede door de overspannen woningmarkt van de afgelopen jaren is het biedlogboek in het leven geroepen. Dit logboek maakt onderdeel uit van het Verbeterplan ‘Vertrouwen in het koopproces’ en faciliteert dat als u biedt op een huis, u inzicht krijgt in de biedingen. Daardoor is het koopproces bij een NVM-makelaar transparant voor iedereen.

Dus gaat u als particulier een bieding doen op een woning? Dan wordt deze na afloop van de bedenktijd en/of ontbindende voorwaarden inzichtelijk voor kandidaat-kopers. De bieding plaatst u eenvoudig via het bij ons bekende Move-account waar u als kandidaat-koper toegang tot krijgt. Het is uiteraard ook mogelijk de bieding telefonisch aan ons door te geven, waarna wij dit voor u invoeren in het logboek. Iedere bieding moet namelijk worden geregistreerd, maar blijft wel anoniem. Wij delen de biedingen met de verkoper die uiteindelijk een keus maakt voor één van de biedingen.

Heeft u een bieding gedaan op een woning, maar heeft de verkoper voor een andere kandidaat-koper gekozen? Ook dan mag u dus de biedingen opvragen. Dat kunt u doen door contact op te nemen met ons kantoor, waarna wij u een link of document toesturen met de biedingen.

Het biedlogboek is niet van toepassing op alle vastgoedtransacties. Zo is het niet verplicht bij de verkoop van nieuwbouw-, recreatie- en bedrijfswoningen, garageboxen, bouwkavels, woon- en bedrijfspanden en (agrarische) bedrijfsobjecten zonder woonbestemming.

Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat deze nieuwe regel nog meer vragen bij u oproept en u uzelf misschien afvraagt of dit ook van toepassing op de verkoop van uw specifieke woning. Wij beantwoorden uw vragen dan ook graag! Neem vrijblijvend contact op.

vers van de pers

Gerelateerde Nieuwsberichten

Start bouw evenement Bellevue Goese Diep!

Start bouw evenement Bellevue Goese Diep!

Het is zover! De bouw van de herenhuizen en appartementen bij Bellevue Goese Diep is begonnen. Kom langs tijdens het start bouw evenement op woensdga 17 april a.s.!

NVM Open Huizen Dag 6 april a.s.

NVM Open Huizen Dag 6 april a.s.

Gaat u op pad tijdens de NVM Open Huizen Dag op zaterdag 6 april a.s.? Het is de ideale dag om te oriënteren op de woningmarkt. Ontdek onze deelnemende woningen en nieuwbouwprojecten!

Wooncafé | Ontdek uw volgende woonstap

Wooncafé | Ontdek uw volgende woonstap

Wij nodigen u op vrijdag 22 maart a.s. van harte uit ons Wooncafé te bezoeken. Tijdens het Wooncafé besteden wij ruimschoots aandacht aan uw financieringsmogelijkheden, alle mogelijkheden op de woningmarkt, ons huur en koop aanbod en onze prachtige nieuwbouwprojecten in Goes en Middelburg.

Contactgegevens

0113 - 21 11 47 0113 - 21 11 47 info@stadenzeeland.nl

Openingstijden

Maandag 09:00 - 17:30
Dinsdag 09:00 - 17:30
Woensdag 09:00 - 17:30
Donderdag 09:00 - 17:30
Vrijdag 09:00 - 17:30
Zaterdag Op afspraak
Zondag Op afspraak

Volg ons

Facebook Instagram LinkedIn