Nu beschikbaar en verplicht: het biedlogboek

Per 1 januari 2023 is het gebruik van het digitale biedlogboek bij verkoop van een woning verplicht voor leden van de NVM, VBO en Vastgoedpro. Als NVM-makelaar leggen wij u graag uit wat dit voor u betekend en hoe wij dit voor u mogelijk maken.

Mede door de overspannen woningmarkt van de afgelopen jaren is het biedlogboek in het leven geroepen. Dit logboek maakt onderdeel uit van het Verbeterplan ‘Vertrouwen in het koopproces’ en faciliteert dat als u biedt op een huis, u inzicht krijgt in de biedingen. Daardoor is het koopproces bij een NVM-makelaar transparant voor iedereen.

Dus gaat u als particulier een bieding doen op een woning? Dan wordt deze na afloop van de bedenktijd en/of ontbindende voorwaarden inzichtelijk voor kandidaat-kopers. De bieding plaatst u eenvoudig via het bij ons bekende Move-account waar u als kandidaat-koper toegang tot krijgt. Het is uiteraard ook mogelijk de bieding telefonisch aan ons door te geven, waarna wij dit voor u invoeren in het logboek. Iedere bieding moet namelijk worden geregistreerd, maar blijft wel anoniem. Wij delen de biedingen met de verkoper die uiteindelijk een keus maakt voor één van de biedingen.

Heeft u een bieding gedaan op een woning, maar heeft de verkoper voor een andere kandidaat-koper gekozen? Ook dan mag u dus de biedingen opvragen. Dat kunt u doen door contact op te nemen met ons kantoor, waarna wij u een link of document toesturen met de biedingen.

Het biedlogboek is niet van toepassing op alle vastgoedtransacties. Zo is het niet verplicht bij de verkoop van nieuwbouw-, recreatie- en bedrijfswoningen, garageboxen, bouwkavels, woon- en bedrijfspanden en (agrarische) bedrijfsobjecten zonder woonbestemming.

Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat deze nieuwe regel nog meer vragen bij u oproept en u uzelf misschien afvraagt of dit ook van toepassing op de verkoop van uw specifieke woning. Wij beantwoorden uw vragen dan ook graag! Neem vrijblijvend contact op.

vers van de pers

Gerelateerde Nieuwsberichten

Verkoopspecial op locatie | Bellevue Goese Diep

Verkoopspecial op locatie | Bellevue Goese Diep

Op donderdag 11 mei a.s. organiseren wij samen met AM Zeeland een verkoopspecial op locatie waarbij de 12 herenhuizen, 28 appartementen en 5 penthouses Bellevue Goese Diep centraal staan!

Wat een prachtig bedrag opgehaald voor Kika!

Wat een prachtig bedrag opgehaald voor Kika!

Namens KiKa willen wij nogmaals Indoor Padel Kapelle en alle deelnemers bedanken voor hun steun! 

‘Woongenot dat je nergens anders vindt’

‘Woongenot dat je nergens anders vindt’

Wonen aan het water. Een ware belevenis. Anne-Marie vertelt over haar ervaring bij de aankoop van een nieuwbouwappartement!

Contactgegevens

0113 - 21 11 47 0113 - 21 11 47 info@stadenzeeland.nl

Openingstijden

Maandag 09:00 - 17:30
Dinsdag 09:00 - 17:30
Woensdag 09:00 - 17:30
Donderdag 09:00 - 17:30
Vrijdag 09:00 - 17:30
Zaterdag Op afspraak
Zondag Op afspraak

Volg ons

Facebook Instagram LinkedIn