Home | Nieuws | Overzicht | Vertrouwen in de woningmarkt stijgt!

Vertrouwen in de woningmarkt stijgt!

09-04-2020

Het lijkt al een eeuwigheid geleden, maar de overheidsmaatregelen rondom Corona zijn slechts een kleine 4 weken oud. Deze maatregelen hebben impact op onze gehele samenleving. Zo ook op de woningmarkt.

Funda merkte enkele weken terug nog een daling in aantal zoekopdrachten en contactaanvragen op de website. Gelukkig lijkt deze daling van korte duur, want het aantal bezoeken is de afgelopen week op funda.nl weer toegenomen tot 14,6 miljoen bezoeken. Een stijging van 2,6 miljoen bezoeken van een aantal weken geleden.

Daarnaast is ook een positieve trend merkbaar over de aan- en verkoop van woningen blijkt uit het consumentenonderzoek van de bekende woningsite. Dit vertrouwen is juist nu zo hard nodig

Het vertrouwen lijkt weer iets toe te nemen. Waar twee weken terug van alle respondenten die van plan waren om alleen een woning te kopen nog 36% minder gemotiveerd was dan voor de coronacrisis, is dat aantal teruggelopen tot 32%. Bij de doorstromers is de stijging in motivatie nog een stuk groter: het percentage dat aangeeft minder gemotiveerd te zijn liep van 46% terug naar 34% en het aantal respondenten dat zich juist meer gemotiveerd voelt om nu te kopen én verkopen steeg van 4% tot 8%.

 

Bij respondenten die alleen een woning willen verkopen zien we soortgelijke trends. Het percentage ‘minder gemotiveerd’ nam af tot 15%. 20% van de verkopers geeft aan juist meer gemotiveerd te zijn. De belangrijkste reden die zij daarvoor noemen, is dat ze een verandering in de markt verwachten en deze voor willen zijn.

Op de vraag of het nu een gunstig moment is om een woning te kopen antwoordde 31% van de respondenten positief. Twee weken terug was dat nog 23%.

Woning verkoop

Uit de cijfers van het NVM blijkt ook het aantal transacties van de woningen toe te nemen. Binnen de bestaande bouw is het aantal transacties gestegen met 4% ten opzichte van een week eerder. Ook in de Zeeuwse woningmarkt merkt Stad & Zeeland NVM Makelaars dat ondanks een afname van het aantal bezichtigingen per woning dit geen gevolgen heeft voor het aantal verkopen. Volgens de cijfers van het NVM is de vraag naar woningen nog altijd velen malen hoger dan het aantal te koop staande woningen.

Stad & Zeeland NVM Makelaars

Bent u voornemers om uw woning te verkopen of een woning aan te kopen? Twijfelt u of dit het goede moment is? De makelaars van Stad & Zeeland NVM Makelaars adviseren u graag over alle mogelijkheden. Met onze jarenlange ervaring als makelaar in Goes helpen wij u graag op weg!

Informeer vrijblijvend via 0113 – 21 11 47 of info@stadenzeeland.nl

 

(Bron funda)

Deze inhoud delen

Whatsapp