Home | Nieuws | Overzicht | UPDATE Stad & Zeeland NVM Makelaars

UPDATE Stad & Zeeland NVM Makelaars

15-03-2020

De wereldwijde impact van het coronavirus raakt inmiddels ook rigoureus ons dagelijks leven in Nederland. Dit maakten we niet eerder mee. Daarom zetten wij ons met zijn allen extra hard in een (zorg)ramp te voorkomen.

Kijkend over de grens naar landen die op ons voorlopen moeten we ons maximaal voorbereiden. We willen als Stad & Zeeland NVM Makelaars en A-Leisure Recreatiemakelaars alles in het werk stellen de zorg zoveel mogelijk te ontlasten en zo min mogelijk mensen in gevaar van besmetting brengen.

Het is daarom verstandig per direct het fysieke contact met onze klanten tot een minimum te beperken. We willen daarnaast dat onze medewerkers hun kinderen thuis kunnen opvangen gezien het besluit van zondag 15 maart om de scholen tot minimaal 6 april te sluiten.

Laten we elkaar zoveel mogelijk helpen, ondersteun je medemens en zorg goed voor elkaar. Alleen samen kunnen we dit bewerkstelligen!

Het is nu het moment zelf verantwoordelijkheid te nemen, deze crisis in te dammen en de schade zoveel mogelijk te beperken. Zodra de storm is gaan liggen vertrouwen we erop elkaar weer in goede gezondheid te ontmoeten en elkaar gewoon weer de hand te schudden.

De komende tijd zijn wij u zoveel mogelijk digitaal van dienst voor een online 1-op-1 afspraak of bezichtiging op afstand. Neem gerust contact met ons op om samen te kijken naar een voor u passende online oplossing. Bedankt voor uw begrip.

Wij blijven u graag van dienst!

Bereikbaarheid

Onze medewerkers werken vanuit huis. De bezetting en rolverdeling is zoals u die van ons gewend bent. U kunt ons bereiken via:

  • - het algemene (doorgeschakelde) telefoonnummer: 0113-21 11 47
  • - email: info@stadenzeeland.nl
  • - whatsapp: 0113-21 11 47

Ook de makelaars van ons kantoor kunt u op de navolgende manieren bereiken:

Wij beseffen ons heel goed dat het voor iedereen een lastige periode is en staan u graag te woord om zoveel mogelijk vragen bij u weg te nemen.

Op de volgende pagina’s komen wij terug op onze aangepaste werkwijze momenteel en toelichting.

Bezichtigingen

Voorlopig zullen er de komende weken (in ieder geval tot en met 6 april) minimaal bezichtigingen plaatsvinden. Dit om de verspreiding van het coronavirus door fysiek contact te beperken. Wij volgen hierbij het advies van de RIVM en onze brancheorganisatie NVM.

Tekenen van de koopovereenkomst

We ontvangen normalerwijze zowel verkoper als koper graag op kantoor om de (ver)koop op papier vast te leggen. Dat gaan we uiteraard nog steeds doen maar nu digitaal of per post. 

Verkoopgesprek

Tot en met 6 april aanstaande willen wij u en onszelf niet onnodig aan het coronavirus blootstellen. Uiteraard kunnen we u wel telefonisch adviseren over de verkoop van uw woning, onze verkoopstrategie en globale waarde. Echter proberen we het bezoek ter plaatse pas in te plannen na 6 april a.s.

Van de lopende in verkoop name processen kunnen we melden dat we alles voorbereiden en klaarzetten. De fotograaf geeft momenteel aan dat zij onder door hun bepaalde protocollen ter plaatse nog foto’s van uw woning kunnen maken. Verdere uitleg daarover kunt u bij uw makelaar navragen.

Aankoopbegeleiding

Uiteraard blijven wij u graag van dienst met het begeleiden van de aankoop van uw nieuwe droomwoning. Zeker in deze tijd waarin bezichtigingen bij meerdere makelaars enkel digitaal plaatsvinden bieden wij u graag extra ondersteuning. Wij adviseren en ondersteunen u in het gehele aankooptraject de komende tijd telefonisch of per mail. Neemt u daarvoor contact op met één van onze makelaars.

Taxatie

Tot en met 6 april aanstaande willen wij u en onszelf niet onnodig aan het coronavirus blootstellen. Uiteraard kunnen wij u wel telefonisch adviseren over de globale waarde van uw woning. We hebben voor de financiering  van uw woning een taxateur beschikbaar die voorlopig doorwerkt onder haar eigen protocollen. Informatie kunt u vragen aan uw makelaar.

Notarieel transport

Vooralsnog zijn de notariskantoren operationeel. Veiligheidshalve werken zij inmiddels zoveel mogelijk met volmachten. Zeker voor de verkopende partij. Bij de koper is dat ook mogelijk mits zij alleen een koopakte en geen hypotheekakte moeten laten passeren. Anders is een afspraak op het notariskantoor wel noodzakelijk. Het notariskantoor zal zelf met u de werkwijze communiceren.

Inspectie

Normaliter lopen we met de koper voor het notarieel transport nog een rondje door het huis alvorens zij naar de notaris gaan. Er zullen door verkoper digitale foto’s gemaakt worden van alle meterstanden. Deze worden voor het notariële transport door ons naar koper gestuurd. Bij de notaris ontvangt de koper de sleutel. Wilt u als koper toch gebruik maken van uw recht op inspectie dan zullen we daaraan meedenken om een passende oplossing te vinden. Neemt u daarvoor contact op met uw makelaar.  

Financiering

Ons bekende financiële geldverstrekkers en tussenpersonen werken zoveel mogelijk door. De best passende werkwijze nemen ze met u door. Vooralsnog is er geen verschil in behandeling en processen. Houdt u de termijnen goed in de gaten omdat er wellicht wat vertraging kan ontstaan.

Verkocht onder voorbehoud

Met het oog op bovenstaande vragen wij u als koper, samen met uw financieel adviseur,  de processen en termijnen nauwlettend in gaten te houden en ons daarover tijdig te informeren. Zaken om in de gaten te houden zijn: Is er tijdig een taxatierapport beschikbaar? En loopt de financiering volgens planning binnen de gestelde termijnen?

Vriendelijk verzoek

Om onze bereikbaarheid te garanderen vragen wij u vriendelijk, als dat mogelijk is, zoveel mogelijk via de email te communiceren. Dat kan via info@stadenzeeland.nl of via de persoonlijke emailadressen van onze medewerkers.

Tot slot

Laten we elkaar zoveel mogelijk helpen, ondersteun je medemens en zorg goed voor elkaar. Alleen samen kunnen we dit bewerkstelligen!

 

Team Stad & Zeeland NVM Makelaars

Deze inhoud delen

Whatsapp